Προγραμματίστε την συνεδρία και βιώστε τις θεραπευτικές ιδιότητες και τα πολλαπλά ωφέλη από ένα θεραπευτικό ολιστκό μασάζ!!
Ετικέτες
- ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ (1)
- ΒΙΝΤΕΟ (3)
- ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΣΑΖ (14)
- ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (2)
- ΙΣΤΟΡΙΑ (4)
- ΚΕΙΜΕΝΑ (2)
- ΜΑΛΑΞΗ (16)
- ΜΑΣΑΖ (16)
- ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ (3)
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (4)
Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Πυθαγόρας ο πρώτος Διδάσκαλος της Αυτογνωσίας (580-500 π.Χ.)
Ο μύστης αυτός επέβαλε πρακτικά στους μαθητές του την άσκηση της αυτογνωσίας.
Κατά τον Ιάμβλιχο (του Γ’ μ.Χ. αιώνα), οι μαθητές του ήσαν:
- Οι ακουστικοί (άκουγαν μόνο, δεν ρωτούσαν τίποτε, δεν έλεγαν τίποτε).
- Οι μαθηματικοί (η φιλοσόφηση γινόταν με αριθμούς, ως σύμβολα ερμηνευόμενα).
- Οι φυσικοί (ανώτερου βαθμού, εισάγονταν σε πληρέστερη γνώση της φύσης και των όντων) και
- Η τέταρτη τάξη: αυτοί που κατείχαν την ανώτατη μύηση και γνώση.
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
Το µασάζ αποτελεί ίσως το αρχαιότερο και πλέον χρησιµοποιηµένο µέσο για την ανακούφιση από τον πόνο.
Το άγγιγµα και η εντριβή σε περιοχές πόνου χρησιµοποιούνται σε κάθε οικογένεια του ζωικού βασίλειου. Ακόµα και τα µικρά παιδιά ακουµπούν ενστικτωδώς τα πονεµένα σηµεία του σώµατος τους για να ανακουφιστούν.
Αρχαίοι λαοί όπως οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι Ινδοί και οι Έλληνες εφάρµοσαν και έφτασαν το µασάζ σε πολύ ψηλά επίπεδα. Οι αρχαίοι Έλληνες µάλιστα το συνδύασαν µε τη γυµναστική και τη χρήση βοτάνων σαν τη βασική προληπτική και θεραπευτική ιατρική µέθοδο. Είναι χαρακτηριστική η ρήση του Ιπποκράτη «…Ο γιατρός πρέπει να είναι έµπειρος σε πολλά πράγµατα, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να έχει εµπειρία στην εντριβή…»
Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Σουηδός δάσκαλος φυσικής εκπαίδευσης Henrik Ling, ταξινόµησε και συστηµατοποίησε τους χειρισµούς των µαλακών ιστών. Το σύστηµα αυτό αργότερα έγινε γνωστό σαν «Σουηδικό Μασάζ»
Το µασάζ εξελίχθηκε µέσα στους αιώνες και στη σύγχρονη εποχή πλέον θεωρείται σηµαντικό θεραπευτικό µέσο που έχει τόσο αυτοτελή αξία όσο και συµπληρωµατική µε τη φυσικοθεραπεία και την ιατρική.
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013
Το μασάζ είναι ίσως η πιο αρχαία μορφή θεραπείας
. Εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται για την ίαση και την ανακούφιση των ασθενών. Για τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους γιατρούς, το μασάζ ήταν ένας από τους βασικότερους τρόπους θεραπείας και καταπράυνσης του πόνου.
Στις αρχές του πέμπτου αιώνα Π.Χ., ο Ιπποκράτης, πατέρας της Ιατρικής, έγραφε: «Ο ιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα πρέπει να ξέρει να κάνει εντριβές… Γιατί η εντριβή μπορεί να σφίξει μια πολύ χαλαρή άρθρωση και να χαλαρώσει μια άλλη πολύ σφιχτή»
Ο Πλίνιος, ο φημισμένος Ρωμαίος βοτανολόγος, χρησιμοποιούσε το μασάζ τακτικά για να ανακουφίζεται από το άσθμα.
Ο Πλίνιος, ο φημισμένος Ρωμαίος βοτανολόγος, χρησιμοποιούσε το μασάζ τακτικά για να ανακουφίζεται από το άσθμα.
Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013
τί είναι η αγιουρβέδα;
“Αγιουρβέδα“
Οι περισσότεροι λοιπόν έχετε ακούσει και όπως εχω προαναφέρει η λέξη «Αγιου» (Ayu) σημαίνει όλες τις πλευρές της ζωής από τη γέννηση μέχρι το θάνατο, υγεία,ζωή Η λέξη «Βέδα» (Veda) σημαίνει γνώση ή μάθηση, επιστήμη .
Ετσι λοιπόν έχουμε την “επιστήμη της ζωής“. Πρόκειται για ένα τρόπο ζωής και περιγράφει τη διατροφή, την ιατρική καθώς τι είναι ευεργετικό και τι επιβλαβή.
Οι ρίζες της Αγιουρβέδα ανάγονται στις αρχές της κοσμικής δημιουργίας. Οι Ινδοί φιλόσοφοι αναφέρουν ότι η Αγιουρβέδα προέρχεται από τον Βράχμα, το δημιουργό του σύμπαντος. Ο Βράχμα , η άδηλη μορφή λοιπόν του Αγιου Θεού, ο οποίος δημιούργησε και έδωσε μορφή σε όλο τον ορατό κόσμο.
Η Αγιουρβέδα λοιπόν είναι ένα από τα πιο παλαιά επιστημονικά ιατρικά συστήματα του κόσμου, με πανάρχαιες αναφορές κλινικής εμπειρίας.
Είναι ένας τρόπος ζωής ο οποίος μας διδάσκει πώς να διατηρούμε και να προστατεύουμε την υγεία μας. Από τη μια μας δείχνει πως μπορούμε να θεραπεύουμε τις ασθένειες και από την άλλη πώς να πετυχαίνουμε τη μακροζωία. Η Αγιουρβέδα αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν μια «ολότητα», η οποία «ολότητα» είναι συνδυασμός σώματος, νου και ψυχής.
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013
ΜΑΛΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οι
εντριβές μπορούν να χαλαρώσουν ή να αυξήσουν τον τόνο των μαλακών μορίων και να
αναπτύξουν τη σαρκοφυΐα, ή να τα αδυνατίσουν, μια σκληρή εντριβή αυξάνει τον
τόνο, μια μαλακή εντριβή χαλαρώνει, μια συχνή εντριβή αδυνατίζει, μια μέτρια
εντριβή παχαίνει τα μαλακά μόρια. (Ιπποκράτης - ΚΑΤ/ ΙΑΤΡΕΙΟΝ, 17)
Το µασάζ αποτελεί ίσως το αρχαιότερο και πλέον χρησιµοποιηµένο µέσο για την ανακούφιση από τον πόνο.
Το µασάζ αποτελεί ίσως το αρχαιότερο και πλέον χρησιµοποιηµένο µέσο για την ανακούφιση από τον πόνο. Το άγγιγµα και η εντριβή σε περιοχές πόνου χρησιµοποιούνται σε κάθε οικογένεια του ζωικού βασίλειου. Ακόµα και τα µικρά παιδιά ακουµπούν ενστικτωδώς τα πονεµένα σηµεία του σώµατος τους για να ανακουφιστούν.
Τρίτη 6 Αυγούστου 2013
µασάζ ή µάλαξη, ορισμός
Με τον όρο massage, µασάζ ή µάλαξη εννοούµε ένα σύνολο χειρισµών που βασίζονται στις αρχές της ανατοµίας, φυσιολογίας και παθολογίας και εφαρµόζονται µε τα χέρια στους µαλακούς ιστούς τους ανθρώπινου σώµατος.
Η ελληνική λέξη µάλαξη προέρχεται από το ρήµα «µασσείν» που σηµαίνει µαλάσσω (ζυµώνω).
Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
Η ιστορία της µάλαξης
Η χειροµάλαξη (µασάζ), γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων, αναγνωρίζεται σήµερα ως µια από τις πιο αποτελεσµατικές και απολαυστικές θεραπευτικές µεθόδους, που χρησιµοποιείται τόσο σε υγιείς ανθρώπους, όσο και σε ασθενείς.
Από αναφορές σε αρχαία κείµενα φαίνεται ότι το µασάζ αποτελούσε πολύ γνωστή και ιδιαίτερα δηµοφιλή πρακτική στην Κίνα και την Ινδία πριν από 5000 χρόνια, ενώ ήδη χρησιµοποιείται στην αρχαία Ελλάδα από το 450 π. Χ. και µάλιστα αποτελεί αγαπηµένη τεχνική του Ιπποκράτη. Η Αρχαία Ελληνική Ιστορία έχει να επιδείξει σπουδαίες φυσιογνωµίες που σχετίζονται µε την συµπληρωµατική θεραπευτική. Πρώτος σε αυτήν τη µακριά λίστα όπου θα αναφερθούµε ενδεικτικά είναι ο Ορφέας, ο οποίος αντιµετώπιζε τον ασθενή του µε µουσικοθεραπεία, µάλαξη, αρωµατοθεραπεία και άλλες φυσικές θεραπευτικές µεθόδους, όπως την ενεργειακή θεραπευτική ως Μύστης.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)