Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Το µασάζ αποτελεί ίσως το αρχαιότερο και πλέον χρησιµοποιηµένο µέσο για την ανακούφιση από τον πόνο.

Το άγγιγµα και η εντριβή σε περιοχές πόνου χρησιµοποιούνται σε κάθε οικογένεια του ζωικού βασίλειου. Ακόµα και τα µικρά παιδιά ακουµπούν ενστικτωδώς τα πονεµένα σηµεία του σώµατος τους για να ανακουφιστούν.
Αρχαίοι λαοί όπως οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι Ινδοί και οι Έλληνες εφάρµοσαν και έφτασαν το µασάζ σε πολύ ψηλά επίπεδα. Οι αρχαίοι Έλληνες µάλιστα το συνδύασαν µε τη γυµναστική και τη χρήση βοτάνων σαν τη βασική προληπτική και θεραπευτική ιατρική µέθοδο. Είναι χαρακτηριστική η ρήση του Ιπποκράτη «…Ο γιατρός πρέπει να είναι έµπειρος σε πολλά πράγµατα, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να έχει εµπειρία στην εντριβή…»
Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Σουηδός δάσκαλος φυσικής εκπαίδευσης Henrik Ling, ταξινόµησε και συστηµατοποίησε τους χειρισµούς των µαλακών ιστών. Το σύστηµα αυτό αργότερα έγινε γνωστό σαν «Σουηδικό Μασάζ»
Το µασάζ εξελίχθηκε µέσα στους αιώνες και στη σύγχρονη εποχή πλέον θεωρείται σηµαντικό θεραπευτικό µέσο που έχει τόσο αυτοτελή αξία όσο και συµπληρωµατική µε τη φυσικοθεραπεία και την ιατρική.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣΑΖ!!!


Το μασάζ είναι ίσως η πιο αρχαία μορφή θεραπείας

. Εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται για την ίαση και την ανακούφιση των ασθενών. Για τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους γιατρούς, το μασάζ ήταν ένας από τους βασικότερους τρόπους θεραπείας και καταπράυνσης του πόνου.
Στις αρχές του πέμπτου αιώνα Π.Χ., ο Ιπποκράτης, πατέρας της Ιατρικής, έγραφε: «Ο ιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα πρέπει να ξέρει να κάνει εντριβές… Γιατί η εντριβή μπορεί να σφίξει μια πολύ χαλαρή άρθρωση και να χαλαρώσει μια άλλη πολύ σφιχτή»
Ο Πλίνιος, ο φημισμένος Ρωμαίος βοτανολόγος, χρησιμοποιούσε το μασάζ τακτικά για να ανακουφίζεται από το άσθμα.